Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Fuglene over sundet

1 timer 31 minutter
6.1
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Danica Curcic: Robert Nominering 2017, Årets kvindelige hovedrolle; Nicolo Donato: Robert Nominering 2017
Handling:
1943. Arne Itkin er en berømt jødisk jazzmusiker, der bor i København sammen med sin kone Miriam og deres 6-årige søn Jacob. Der begynder at gå rygter om, at tyskerne vil deportere alle danske jøder, og da det bliver en realitet, må familien flygte fra deres hjem. De får at vide, at de kan blive sejlet til Sverige fra Gilleleje af lokale fiskere, men lokale kollaboratører og Gestapo kommer hurtigt på sporet af dem. Nu handler det om overlevelse for den lille familie, som håber, at de mennesker, der kan hjælpe, er til at stole på.
Trailer:
Danica Curcic: Robert Nominering 2017, Årets kvindelige hovedrolle; Nicolo Donato: Robert Nominering 2017

Fuglene over sundet er et virkelighedsnært drama om jødernes forfølgelse og flugt til Sverige under 2. Verdenskrig. Og samtidig er det også en film om den grådighed, der ofte kan opstå, når nogen kan tjene penge på, at andre mennesker lider nød. Filmen sætter tanker i gang om nutidens flygtningeproblemer, og om hvorvidt vi har lært noget af fortiden, når det kommer til flygtninge og de kriser og problemer, som verden tidligere har stået overfor.

Fuglene over sundet - om danske jøders flugt under 2. Verdenskrig

Fuglene over sundet er inspireret af hændelser, der fandt sted under 2. Verdenskrig. Vi følger jazzmusikeren Arne Litkin (David Dencik) og hans kone Miriam (Danica Curcic) samt sønnen Jakob (Anton Dalgård Guleryüz), idet de jages fra hus og hjem i København i oktober 1943, da tyskerne under det, der svarer til den tyske Krystalnat, ville deportere alle de danske jøder. Sideløbende med at vi følger familien Litkin og deres flugt, følger vi også det lille lokalsamfund i Gilleleje, hvor de mange jøders flugt skaber grådighed blandt befolkningen, særligt hos fiskeren Kaj der spilles af Nicolas Bro, som sammen med flere andre grådige fiskere gerne vil spinde guld på jødernes tragedier. Heldigvis ser vi også, at der er anstændighed og moral til stede i det lille fiskersamfund, hvor modstanden mod tyskerne og nazisterne vokser hos dele af befolkningen. Vi ser, hvordan en moralsk overklasse, der føres an af ægteparret Ferdinansen (Jakob Cedergren og Laura Bro), præsten (Lars Brygmann) og politimester (Morten Suurballe) med deres altopofrende hjælp til jøderne, bliver heltene. Den modstand, som vi ser her, viser os også, at modstandsbevægelsen i Danmark under 2. Verdenskrig ikke bare bestod af sabotagegrupper, der sprængte ting og steder i luften, men også bestod af grupper af mennesker, som valgte at sætte deres eget liv på spil, for at hjælpe de stærkt forfulgte jøder med at komme ud af landet. Hvis man ser filmen i lyset af nutidens flygtningeproblemer, kan man godt stille sig selv det spørgsmål, om vi har taget ved lære af fortidens problemer og svigtende moral. Har vi hjulpet nutidens flygtninge, når vi har sendt dem videre til Sverige? Eller er vores moral stadig den samme?

Vidste du at?

Trivia

Nicolas Bro og Laura Bro spiller søskende i filmen, hvilket de også er i virkeligheden. Instruktøren Nicolo Donato er barnebarn af virkelighedens Niels Børge Fredinansen, skibsbyggeren fra Gilleleje, som gjorde et stort stykke arbejde for at hjælpe jøderne til Sverige. Niels Børge inspirerende Nicolo til at lave filmen.

Fuglene over sundet om jødeflugten under 2. Verdenskrig

Køb Fuglene over sundet, hvis du gerne vil se et virkelighedsnært drama fra 2. Verdenskrig, som får dig til at sætte nutidens flygtningeproblemer i perspektiv til jødernes flugt fra Danmark til Sverige under 2. Verdenskrig, hvor tyskerne forfulgte og ville deportere alle jøder. Filmen giver et billede af den grådighed, som blev skabt af de mange jøders flugt fra Danmark i 1940'erne. Og også på det punkt kan der drages paralleller til nutidens flygtningeproblemer, hvor mennesker tjener formuer på andres elendighed. Lej Fuglene over sundet på Blockbuster.dk. Så kan du se filmen, uden at du behøver at have et abonnement, og uden at du behøver at binde dig for en bestemt periode. Du betaler kun for de film, du ser.

Læs mere om Fuglene over sundet
Fra: Køb 19,-
Bedømmelser
Brugernes vurdering:
IMDB: 6.1

Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer