Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Free State Of Jones

2 timer 14 minutter
6.9
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Handling:
Midt under Den Amerikanske Borgerkrig siger sygehjælperen Newt Knight fra. Han forlader Sydstatshæren og tager hjem - blot for at finde sit husmandssted og sine naboer forarmet af krigsskatter og en milits, der også gerne tager mere end skatten. Efter et væbnet opgør flygter han ud i Mississippis sumpe, hvor han samler et kompagni af bortløbne slaver og desertører. Det lykkes dem at fordrive militsen og oprette en fristat, der går ind for at bevare Unionen og frigive slaverne. Newt lever selv sammen med husslaven Rachel, der har hjulpet frihedskæmperne med forsyninger. Ved Borgerkrigens afslutning opdager Newt og hans mænd, at kampen langt fra er slut. Racismen er udbredt, og bander som Ku Klux Klan terroriserer de tidligere slaver. Instruktøren Gary Ross er dykket ned i et glemt kapitel af amerikansk historie og viser, at ikke alle i Syden var for løsrivelse og bevarelse af slaveriet. Free State of Jones er baseret på virkelige hændelser, der spænder over næsten 100 år.
Trailer:

Free State Of Jones - en must see film!

Filmen tager os med til borgerkrigen mellem Syd- og Nordstaterne i 1860'ernes USA. Her har landmanden, Newton Knight, tidligere levet et roligt liv sammen med sin kone og søn i staten Mississippi, men er nu at finde på slagmarken. Han ender dog med at desertere og vil i stedet gøre oprør mod Konføderationen, nærmere betegnet statsforbundet. Snart slutter flere landmænd, desertører og lokale slaver sig til Knight, og de ender med at lancere et decideret oprør, der har til formål at løsrive deres Jones County fra Konføderationen, og dermed skabe deres egen stat - Free State of Jones. Det bliver dog alt andet end let og uden tab for flokken, for der er mange fjender, som ikke vil det samme som Knight. Filmen bygger på virkelige hændelser og skildrer en vigtig og skelsættende tid i amerikansk historie. Newton Knight var kendt som en kontroversiel person langt efter krigens afslutning. Det er den Oscarvindende skuespiller Matthew McConaughey, der har hovedrollen i denne spændende film. Derudover er kendte ansigter som Keri Russel og Christopher Berry, som også var med i "12 years of Slave", på rollelisten. Alle leverer de en overbevisende skuespilpræstation, der får dig til at føle, at du er lige midt i det. Lej eller køb filmen hos Blockbuster, find popcornene frem og sæt dig godt til rette i sofaen: Det er tid til underholdning i topklasse.

Vidste du at?

Trivia

Vidste du, at mere end 7000 personer viste interesse i at være statister i filmen? Vidste du, at kampscenerne er optaget i byen Covington, Louisiana? Vidste du, at bogens forfatter, Victoria Bynum, har en lille rolle som sygeplejerske i filmen?

Goofs

I scenen, hvor plantage ejeren kommer hjem efter krigen, er der, idet han træder ind af hoveddøren, et termostat på væggen. Noget de helt sikkert ikke havde allerede i 1860'erne. I den scene hvor Konføderationens flag bliver taget ned, er det et forkert flag, der bliver brugt.

Citat

"From this day forward we declare the land north of Pascagoula Swamp, south of enterprise and east to the Pearl River to the Alabama border, to be a Free State of Jones.", "It ain't just for us. Black, white, rich, poor, it's for everybody."

Se den autentiske film Free State Of Jones

Køb Free State Of Jones eller lej Free State Of Jones her hos Blockbuster. Vi har de bedste fordele for dig som kunde. Her os betaler du kun for det, du vil se, og der er ingen abonnement. Vi har de nyeste film og ikke mindst premierefilm til rigtig billige priser. Få selv syn for sagen på vores hjemmeside http://blockbuster.dk/om og læs meget mere om vores gode tilbud til dig. Der er en masse film, der bare venter på at blive set!

Få filmen hos Blockbuster og se Free State Of Jones lige når det passer dig! Filmen er intens, spændende og spækket med høje skuespilpræstationer, især af Oscarvindende Matthew McConaughey i hovedrollen som Newton Knight.

Læs mere om Free State Of Jones
 • Udgivelsesår: 2016
 • Spilletid: 2 timer 14 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 6.9

  Brugernes anmeldelser

  21/01/2017 : Anonym bruger
  Stærk historie og stærkt skuespil
  Endnu engang viser Mcconaughey sit talent, når en seriøs rolle giver ham lov til det. Samtidig er det en rigtig god, barsk og bedrøvelig historie.

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer