Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Find Dory

1 timer 34 minutter
7.4
Køb 99,-

* Skal udfyldes

Køb 99,-
Trailer:
Handling:
*DANSK TALE* Den glemsomme paletkirurgfisk Dory lever lykkeligt ved revet sammen med Nemo og Marlin. Men da hun pludselig husker, at hun har en familie, som måske leder efter hende, drager trekløveret ud på et storslået eventyr, tværs gennem oceanet for at finde dem. Dory får hjælp af den vrisne blæksprutte Hank, hvidhvalen Bailey, som er overbevist om at hans biologiske sonar er gået ned og den nærsynede hvalhaj Hope. Undervejs opdager Dory og hendes nye venner magien i både deres fejl, venskaber og familie.
Trailer:

En farverig fortsættelse af Find Nemo.

I Find Nemo mødte vi første gang kirurgfisken Dory. Dory var den glemsomme fisk, der ikke kunne huske noget om sin egen familie. Find Nemo er en af de bedste animationsfilm nogensinde; derfor er det meget naturligt, at der kommer en toer. I toeren, Find Dory, er det naturligvis kirurgfisken Dory, der har fået hovedrollen. I Find Dory møder vi trioen fra Find Nemo; Marlin, Nemo og Dory, der lever lykkelige sammen ved et rev i havet. Dory begynder at drømme om sine forældre og bliver mere og mere bevidst om den familie, hun ikke kender. Derfor drager trekløveret ud på en ny mission for at finde svaret om Dorys familie – og måske endda finde hendes familie.

Vidste du, at?

Trivia

I Find Dory er der besøg af karakterer fra andre Pixar-film. Det gælder dagplejebørnene fra Toy Story, nogle voksne og teenagere fra Inderst inde (Inside Out) og nogle af patienterne fra tandlægen i Find Nemo. Lastbilens nummerplade har nummer CALA113. Dette forekommer i alle Pixar-film, og refererer til California Institute of Arts, hvor mange af Pixars animatorer kommer fra.

Goofs

Selvom Find Dory foregår et år efter Find Nemo, så er Nemo ikke blevet ældre. Som fisk burde han over et år være gået fra at være barn til i det mindste at være teenager. I filmen deler hvidhvalen Bailey og hvalhajen Hope det samme vand, på trods af at hvidhvalen kommer fra de arktiske vande, mens hvalhajen kommer fra troperne.

Citat

Dory har et citat om sin svingende hukommelse: ”Jeg husker det, som var det i går. Selvfølgelig kan jeg i virkeligheden heller ikke rigtig huske i går særligt godt.” I Find Dory taler Dory til nogle døde fisk: ”Jeg er nødt til at blinke, hvordan kan I holde øjnene åbne så længe?”

Find Dory er en sød, sjov og charmerende film.

Pixars nye opus om trekløveret Marlin, Nemo og Dory indeholder det, den skal. Filmen er sød og charmerende. Der er nogle meget følsomme og bevægende scener i filmen, og der er også masser af scener, hvor man griner lysteligt. Morsomme scener og lystige påfund går hånd i hånd med handlingen i filmen. Dramaet er gennemført i filmen og suppleret med hektiske action-jagter, som naturligt nok foregår i vandet. Derfor er der også mange smukke undervandsbilleder i filmen. Alt er med andre ord, som det skal være, når man har med en animationsfilm fra Pixar at gøre. Folkene bag er dygtige til at skrue en god historie sammen og få den omsat til filmmediet. Computeranimationen og 3D-effekterne er i top, og efterhånden har 3D-effekterne fået en naturlig funktion i dramaet uden at blive overgjort.

Også den danske udgave af Find Dory er yderst vellykket. Filmen har en fantastisk god stemmelægning. Blandt andet spiller Ole Henriksens stemme en ikke ubetydelig rolle i filmen. Det kan afsløres, at det særlige ved hans stemme i filmen er, at han spiller sig selv.

Læs mere om Find Dory
 • Udgivelsesår: 2016
 • Spilletid: 1 timer 34 minutter
 • Censur:
  Køb 99,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 7.4

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer