Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Ex Machina

1 timer 45 minutter
7.7
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Handling:
Den 24-årige programmør Caleb arbejder for verdens største internetfirma. Da han en dag vinder en konkurrence, får han mulighed for at tilbringe en uge sammen med firmaets tilbagetrukne ejer i hans luksuriøse hus, der er gemt godt væk i bjergene. Men da Caleb først er ankommet, finder han ud af, at han skal deltage i testning af verdens første rigtige kunstige intelligens, der er indsat i en smuk robotpige. Der går ikke lang tid, før eksperimentet forvandles til en dyster, psykologisk kamp, hvor loyaliteterne splittes mellem mand og maskine.
Trailer:

Ex Machina er en psykologisk science fiction spændingsfilm

Den unge programmør, Caleb Smith (Domhnall Gleeson), arbejder i softwarefirmaet Blue Book og vinder en konkurrence på sit arbejde, hvor han som præmie får mulighed for at tilbringe en uge i firmadirektørens private bjergejendom. Da han ankommer til det afsondrerede hjem, finder Caleb ud af, at direktøren, Nathan Bateman (Oscar Isaac), har udvalgt ham til at hjælpe med at forske i kunstig intelligens ved at udføre en Turing-test over for androiden, Ava (Alicia Vikander), en robot, der er helt fantastisk og næsten kan forveksles med et menneske. Her skal Caleb undersøge, hvor menneskelig robotten egentlig er, og om den kan overbevise ham om sin menneskelighed. Ava bor i et aflukket område i huset og taler med Caleb gennem en glasvæg, mens deres samtaler videoovervåges af Nathan. På trods af at Caleb ved, at hun er kunstig, begynder han alligevel at få sympati for Ava gennem deres samtaler, hvor Avas emotionelle intelligens viser sig at være mere avanceret, end han havde regnet med. Under en strømafbrydning, hvor Nathans overvågningskameraer også slukkes, advarer hun Caleb om Nathans formål, og langsomt bliver Caleb i tvivl om, hvem eller hvad han kan stole på - hvad er virkeligt, og hvad er simuleret? Ex Machina er skrevet og instrueret af Alex Garland, der også står bag film som '28 Day Later' og 'Sunshine,' og blev udgivet i 2015 til stor anmelderros.

Vidste du at?

Trivia

Filmtitlen refererer til 'Deus Ex Machina,' der frit oversat fra latin betyder 'gud fra en maskine.' I det gamle Grækenland blev folk, der spillede guder, sænket ned på scenen fra oven ved hjælp af en kran. Kranen er her maskinen, der hentydes til.

Goofs

Filmens historie foregiver at finde sted i Alaska, USA, men på halen af den helikopter, der flyver Caleb op til Nathans hjem, kan man tydeligt se, at der står OSLO på siden af den, hvilket afslører, at de i virkeligheden er i Norge.

Citat

"One day the AIs are going to look back on us the same way we look at fossil skeletons on the plains of Africa. An upright ape living in dust with crude language and tools, all set for extinction." - Nathan Bateman

Ex Machina nu på Blockbuster.dk

Køb Ex Machina, eller lej Ex Machina her på Blockbuster og få set én af 2015 mest anmelderroste uafhængige film, lige når du kan og vil. Se, hvorfor filmen udover at vinde en Oscar i 2016 for 'Bedste Visuelle Effekter' også var nomineret til prisen for ' Bedste Originale Manuskript.' Ligeledes har Alicia Vikander vundet både BAFTA, Saturn, Golden Globe og Empire priser for sine præstationer i filmen som androiden Ava. Blockbuster.dk har et af de største filmudvalg på nettet, og der er intet abonnement - du betaler kun for det, du ser.

Ex Machina blev nævnt på top 10-listen over de bedste uafhængige filmudgivelser af National Board of Review. Køb den her på Blockbuster.dk og se den, når du vil, eller lej den i 48 timer. Der er intet abonnement.

Læs mere om Ex Machina
 • Udgivelsesår: 2015
 • Spilletid: 1 timer 45 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-

  Se også disse titler

  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 7.7

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer