Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

En mand der hedder Ove

1 timer 52 minutter
7.7
Fra: Køb 29,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 29,-
Trailer:
Handling:
Ove er en gnaven, ældre herre, der har gjort det til sin fremmeste opgave at holde villakvarteret pænt og ordentligt. Selvom Ove af omgivelserne anses som bitter, har han i bund og grund hjertet på det rette sted og sørger over tabet af sit livs kærlighed. Af samme årsag ser den rigide regelrytter ikke nogen grund til at leve længere. Men da tingene ser sortest ud, bakker den højgravide, nye genbo, Parvaneh, og hendes familie ind i Oves postkasse i en mislykket parallelparkering. Hvad der starter som dråben, der får bægeret til at flyde over, ender i et uventet venskab til gavn for begge parter.
Trailer:

En mand, der hedder Ove – Et komisk, svensk drama med et strejf af melankoli og masser af formodet bitterhed

Efter 43 års ansættelse ved de svenske jernbaner får Ove sin opsigelse, også selv om han nærmest trygler og beder om at få lov til at beholde sit job. Ove har også for nylig mistet sin kone, og han bestemmer sig derfor for at tage livet af sig selv. Men Ove kan ikke gennemføre sine selvmordsplaner, så længe der er noget, der roder både indenfor og udenfor i det parcelhus, hvor han bor. Han har f.eks. sat sig for, at køleskabet skal være helt rengjort, men også at det heller ikke må rode inde ved naboen eller nogen af de andre huse i kvarteret. Oves selvmordsplaner bliver derfor ændret gang på gang, fordi han lige skal have styr på de sidste ting. Af samme årsag kommer han også i kontakt med nogle tilflyttere til kvarteret, Parvaneh og Patrick. Ove bliver mere og mere involveret i deres liv, da de bakker ind i hans postkasse, og de kommer på besøg for at give ham noget af deres hjemmelavede, persiske mad. Naboerne har tilsyneladende svært ved selv at klare mange ting, og Ove må lære dem, hvordan de holder orden udenfor. Han installerer også deres vaskemaskine og passer deres børn. Det bliver starten på et venskab med den ellers så bedrevidende, sure, gamle mand. Ove åbner sig efterhånden overfor naboerne, og nu får de et indblik i hans livshistorie, som giver forståelse for mange ting.

Vidste du at?

Trivia

Filmen er baseret på en roman af den svenske forfatter Fredrik Backman

Rolff Lassgård spiller rollen som manden, der hedder Ove.

En mand, der hedder Ove, er instrueret af Hannes Holm.

Anmelderne skrev

Berlingske skrev: ”Alle dem, der forelskede sig i Fredrik Backmans roman ”En mand, der hedder Ove”, kan glæde sig over, at Hannes Holm har ramt tonen fra romanen lige på kornet”.

Information skrev: ”En mand, der hedder Ove, kombinerer med succes skandinavisk mismod med et sentimentalt blik på mennesker”.

Læring

Når du har set filmen, vil du sikkert være enig i, at vi ikke altid skal dømme mennesker på det, vi umiddelbart ser, men i stedet lære dem at kende og finde ud af, hvad der gemmer sig bag den facade, som det ydre på mange måder er.

En mand, der hedder Ove – En film, som giver dig troen på andre mennesker tilbage igen

Alle i nabolaget har en opfattelse af, hvordan den sure, bitre mand, der hver dag går rundt i kvarteret, er. Ove går rundt i sin egen verden af sorg over at have mistet sin kone og over også at være blevet opsagt fra sit job. Hans nye naboer er kvikke og interesserede nok til at gennemskue, at Oves bryske og nabokrigsliderlige facon dækker over en sorg, og de sætter helt uden selv at vide det, masser af hindringer i vejen for Oves planlagte selvmord. Du kan leje, eller købe filmen på http://blockbuster.dk/.

Læs mere om En mand der hedder Ove
 • Udgivelsesår: 2015
 • Spilletid: 1 timer 52 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 29,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 7.7

  Brugernes anmeldelser

  24/10/2016 : Anonym bruger
  Fantastisk
  Filmen kommer overraskende godt rundt om bogen, og der er præcis den nerve og de handlinger, der skal være der. Uanset om man har læst bogen eller ej, så er det en skøn, humoristisk, alvorlig, interessant og livsbekræftende historie for slet ikke at tale om et fremragende cast og skuespil af hovedrollerne.
  22/10/2016 : Søren Frandsen
  Skøn oplevelse
  Bevægende og livsbekræftende film som alle bør se!

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer