Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Dunkirk

1 timer 43 minutter
8.0
Fra: Køb 49,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 49,-
Trailer:
Handling:
Christopher Nolans anmelderroste krigsfilm Dunkirk skildrer evakueringen af allierede tropper fra stranden i den franske by Dunkerque under 2. Verdenskrig. Her er ca. 400.000 soldater - primært fra Belgien, Frankrig og Storbritannien - fanget som levende skydeskiver omringet af fjenden fra fastlandet, havet og luften. De udmattede unge mænd kan se de engelske kyster i horisonten, men hæren har ikke mulighed for at igangsætte en storstilet redningsaktion. Nu er det op til de civile at gøre en livsfarlig indsats for at få soldaterne sikkert hjem fra krigszonen.
Trailer:

400.000 allierede soldater primært fra Belgien, Frankrig og Storbritannien er fanget på stranden i Dunkirk, da deres hær ikke kan sende hjælp. Det er nu op til dem selv at hjælpe dem selv og deres soldaterkammerater.

Allierede soldater er omringet af den tyske hær i Dunkirk.

Anden verdenskrig - Tyskerne har omringet hundredtusindvis af allierede soldater ved den franske kyst i Dunkerque. De fleste af de britiske- og franske soldater befinder sig på stranden, hvor de venter på, at krigsskibe kommer, og transporterer dem tilbage til Storbritanien. Problemet med Dunkirk er, at der kun er en havn, som krigsskibene kan komme til. Churchill, den nyvalgte britiske premierminister, har opfordret civile til at hjælpe med at transportere forsyninger til stranden og hjælpe soldater hjem. Herfra fortælles fire historier - I den ene historie ved Kommandør Bolton godt, at fjendes fly flyver over hovedet på dem hele tiden, og de er levende skydeskiver. I den anden historie er en eskadrille af tre kampfly blandt de begrænsede luftressourcer, der går til kamp mod tyskernes fly, samtidig med at man beskytter soldaterne på jorden. Imens skal de sikre deres egen sikkerhed for at kunne sørge for soldaterne på jorden - det største problem er brændstofniveauerne på flyene, som skal være høje nok til at piloterne kan komme hjem. I den tredje historie møder to soldater på stranden. De to ved at jo længere de forbliver på stranden, jo mere sandsynligt er det at de ikke vil overleve. De gør alt, hvad de kan for at komme ombord på et skib mod England, men at komme ombord på et skib sikrer ikke nødvendigvis deres overlevelse. I den endelige historie er Dawson, hans unge voksne søn Peter og deres 17-årige ven George, på Dawsons båd og alle indser de involverede farer.

Vidste du at?

Trivia

De tikkende lyde, som var en afgørende faktor for stemningen i filmen, blev optaget af komponisten Hans Zimmer. Han lagde lydene i synthesizer, og ændrede dem på forskellige måder så lydene endte med at lyde, som vi hører dem i filmen.

Goofs

Der er to tilfælde, hvor tyskerne bliver angrebet af en engelsk Spitfire. Begge gange lyder flyene som om de fyrer kanoner i sit forsvar. Men de tyske fly, der blev brugt under anden verdenskrig, havde ikke kanoner som forsvar. De var bevæbnet med maskinpistoler.

Citat

"You can practically see it from here.", "What?" "- Home." "Men my age dictate this war. Why should we be allowed to send our children to fight it?" "Wars are not won by evacuation." "How hard is it to find a dead Englishman on Dunkirk beach, for God's sake?"

Dunkirk - anden verdenskrig uden filter

Køb Dunkirk hos Blo­ck­bu­ster al­le­re­de i dag. Hos Blo­ck­bu­ster har vi ikke dyre abon­ne­ment­er og du be­ta­ler der­i­mod kun for de film el­ler se­ri­er, du øn­sker at se. Blo­ck­bu­ster har al­tid et stort ud­valg i både pre­mi­e­refilm og se­ri­er. Hos Blo­ck­bu­ster har du stor fri­hed til at væl­ge, om du vil købe el­ler leje. Blo­ck­bu­ster by­der på ti­me­vis af un­der­hold­ning. Så hvad ven­ter du på? Lej Dunkirk hos BLOCKBUSTER og se dette brag af en spændende actionfilm om anden verdenskrig.

Læs mere om Dunkirk
 • Udgivelsesår: 2017
 • Spilletid: 1 timer 43 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 49,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 8.0

  Brugernes anmeldelser

  26/12/2017 : Klaus Hassert Nielsen
  Jævn kedelig krigsfilm
  Utrolig langtrukken, der sker ikke meget i den film.
  16/12/2017 : Anonym bruger
  Smuk - både i fortælling og stil
  En rigtig god og indlevende film - især for fan af krigsfilm og historie. Til tider lidt langtrukken, og jeg er personligt ikke vild med slutningen. Men helt sikkert et kig værd.

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer