Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Du forsvinder

1 timer 53 minutter
5.9
Fra: Køb 49,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 49,-
Trailer:
Handling:
Den respekterede skoleleder Frederik bliver sigtet for at have stjålet 12 millioner kroner fra skolen. Sagen er dog ikke så enkel, som den først lader til at være. Det viser sig nemlig, at Frederik har haft en svulst i hjernen de seneste tre år, og det har ændret hans personlighed drastisk. Nu må hans hustru Mia og forsvarsadvokaten Bernard, der selv lever med en hjerneskadet kone, forsøge at få ham frikendt. Du forsvinder er baseret på Christian Jungersens bestseller, og det er en film om at miste fodfæste, der sætter fokus på spørgsmålet, om vi har en fri vilje eller er styret af hjernens kemi.
Trailer:

Dramaet "Du forsvinder" handler om hvor styrende hjernen er for et menneskes personlighed. I filmen kommer det til udtryk gennem skolelederen Frederik, som tre år tidligere, er blevet ramt af en svulst i hjernen.

Den danske roman "Du forsvinder" er blevet filmatiseret.

Romanen "Du forsvinder", som er skrevet af Christian Jungersen, er blevet filmatiseret. Dramaet er instrueret af Peter Schønau Fog og i hovedrollerne finder vi dygtige og anerkendte skuespillere nemlig Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas. Filmen handler om skolelederen Frederik og hans kone Mia. Undervejs opdages det at Frederik har været ramt en svulst i hjernen tre år tidligere, som fortsat ændrer hans personlighed. Han bliver beskyldt for at have stjålet 12 millioner kroner fra skolen. Dette igangsætter en hård kamp for hans kone. Hun finder en dygtig forsvarsadvokat, som selv har en kone, der er hjerneskadet. Sammen skal de kæmpe for at få Frederik frikendt. Filmen er virkelig gennemtænkt. Den viser hvor stor en magt hjernen har på vores personlighed. Frederik kæmper for at forstå, at han er syg, da han ikke kan mærke det fysisk. Samtidig er det svært for Mia og deres fælles søn, at forstå, hvad der sker med den mand, som de ellers kendte så godt. De kan pludselig ikke længere gennemskue hans handlinger. På en hyggelig familietur, springer han for eksempel ud over en skrænt uden nogen videre varsel eller grund. Samtidig med det, skal de prøve at forklare ham, at den er gal med hans hoved. Filmens handling er ret kompliceret, det kan derfor være nødvendigt at se den mere end en gang for at få det hele med.

Vidste du at?

Trivia

Instruktøren bag filmatiseringen af romanen er den samme, som instruerede den prisbelønnede film "Kunsten at græde i kor" tilbage i 2006. Dramaet "Du forsvinder" er hans første film siden. Han har dermed haft en lang pause på hele 10 år.

Goofs

Der findes i filmen kun ganske små fejl, da den er yderst gennemtænkt ned til de helt små detaljer. For eksempel er der i en scene to misvisende ure, da tidsforskellen på dem er ret stor i forhold til den igangværende samtale.

Citat

To af filmens mange tankevækkende citater er: Mia: "Folk spørger mig, hvor godt jeg kender min mand, men hvad gør os til den vi er?" Frederik: "Hvis jeg er syg, så er jeg syg, men jeg kan jo ikke mærke det selv for helvede."

"Du forsvinder" er en yderst tankevækkende film om hjernens dominans.

Er du til tankevækkende film med knald dygtige og prisvindende skuespillere, som virkelig leverer efter bedste evner, og er du til godt dansk drama på meget højt niveau så køb Du forsvinder eller lej Du forsvinder. Du kan både købe og leje filmen hos BLOCKBUSTER. Derved har du mulighed for at gense filmen og få hele handlingen med. Du vil ikke fortryde dit køb af denne film og du vil med garanti tænke over dens handling i flere dage efter.

Læs mere om Du forsvinder
Fra: Køb 49,-
Bedømmelser
Brugernes vurdering:
IMDB: 5.9

Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer