Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Detroit

2 timer 18 minutter
7.4
Fra: Køb 49,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 49,-
Trailer:
Handling:
En nat i 1967 genlyder gaderne i den amerikanske arbejderby Detroit af skud. Politiet og delstatens nationale garde forskanser sig i Algiers Motel. Men i stedet for at følge forskrifterne begynder de at bruge vold og trusler for at aftvinge oplysninger fra motellets gæster. Nattens voldsomme optøjer resulterer i adskillige hårdt sårede civile og drabet på tre ubevæbnede unge mænd. Den Oscar-vindende instruktør Kathryn Bigelows Detroit er baseret på den sande historie om de voldelige raceoptøjer i 1967.
Trailer:

Den prisvindende film Detroit er baseret på en sand historie om en politirazzia i 1967, hvor en gruppe politifolk får en klage, og svarer med gengæld i stedet for retfærdighed.

Detroit, et faktabaseret drama om politirazziaen i 1967.

Baseret på en sand historie, får vi i filmen indblik i et af de største race-optøjer i den amerikanske historie. I den prisvindende film Detroit, følger vi dramaet fra Algiers Motel som startede den 23. juli 1967. Politiet stormer hotellet en aften, hvor sorte veteraner fejres efter deres hjemvendelse fra krigen i Vietnam. Hotellet har ikke en gyldig spirituslicens, og de mistænkte slæbes ud på gaden, hvor de anholdes til offentligt skue. Det udløser vrede fra afro-amerikanske vidner til anholdelserne, som begynder at protestere, og dette bliver starten på store optøjer i byen. To betjente foretager brutale afhøringer omkring optøjerne, og under en sådan afhøring dræbes den unge Aubrey Pollard af den ene betjent. Den anden betjent, Krauss, løslader de sidste mistænkte efter mordet, mod at de ikke fortæller nogen, hvad de har set. Vi følger den sorte sikkerhedsvagt, Dismukes, som var på vagt den aften mordene skete og han anklages for mordet på Audrey. Tre unge afro-amerikanske mænd bliver dræbt på hotellet, og ni bliver voldsomt banket under afhøringer. Sagen kommer for retten, bestående udelukkende af hvide jurymedlemmer, men dommeren afviser at bruge vidneudsagnene. Uden vidneudsagn er beviserne ikke stærke nok, og de tiltalte, blandt andre Dismukes og Krauss, ender alle med frikendelse. 50 år efter optøjerne i byen, er spørgsmålet stadig ubesvaret: Hvad skete der egentlig på motellet den aften?

Vidste du at?

Trivia

Hotellets ydre, inklusiv neonskiltet blev filmet i Malden, MA. Poolen blev installeret på parkeringspladsen under optagelserne, og blev senere taget ned igen. Størstedelen af filmen, og sekvenser fra Algiers hotel vises i kronologisk rækkefølge. Julie Hysell, som overlevede optøjerne, var tilstede under filmens optagelser.

Goofs

En af væglamperne på hotellet har en fluorescerende pære. Disse var ikke opfundet før 1990, og ikke udbredt før omkring år 2000. Politibetjentenes frisurer i filmen er imod reglerne fra 1967. Deres hår er længere end tilladt. Telefonerne, der vises flere gange i filmen, var ikke introduceret i 1967.

Citat

"Jeg antager bare, at I alle er kriminelle." "Jeg har brug for, at du overlever natten." "Det er en krigszone derude. De ødelægger byen." "Jeg prøver bare at hjælpe her." "Jeg har fortalt Jer, hvad jeg så." "Du fortæller ikke dette til nogen, nogensinde. Forstår du?"

Detroit, en sand historie om retfærdighed.

Køb Detroit blandt mere end 8000 titler, og se den lige når du har lyst, og så mange gange du har lyst. Skal du bare se filmen én gang, så lej Detroit hos BLOCKBUSTER og lav din egen biografoplevelse hjemme i stuen sammen med vennerne eller kæresten. Her betaler du får det du oplever, uden fast månedligt abonnement. Derudover kan du vælge blandt flere titler end for eksempel hos Netflix og Viasat. Put popcornene i mikroovnen og fyld slikskålen til en rigtig hyggeaften.

Læs mere om Detroit
 • Udgivelsesår: 2017
 • Spilletid: 2 timer 18 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 49,-

  Se også disse titler

  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 7.4

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer