Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Der kommer en dag

1 timer 55 minutter
7.8
Fra: Køb 29,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 29,-
Trailer:
1) Gallapremiere - Lars Mikkelsen & Lars Ranthe 2) Sofie Gråbøl & Harald Kaiser 3) Godhavnsdrengene 4) Lars Mikkelsen - årets mandlige birolle - Robert 2017 5) Lars Mikkelsen rød løber Robert 2017 6) Sofie Gråbøl - årets kvindelige birolle - Robert 2017
Handling:
1967. En ny ungdomskultur er på vej. Kapløbet om rummet er på sit højeste og drømmen om frigørelse vinder frem over alt. På Nørrebro fjernes de to uadskillelige brødre, Elmer på 10 og Erik på 13, fra deres syge mor og anbringes på børnehjemmet Gudbjerg, hvor tiden står stille. Forstanderen har sine egne filosofier og reglementer. Her skal uvorne drenge blive til lydige samfundsborgere for enhver pris. Fra allerførste dag forstår brødrene, at de har mistet deres frihed, og en daglig kamp for overlevelse begynder. Drengene forsøger at leve under radaren, men Elmers livlige astronautdrømme og klumpfod får ham konstant i problemer. Som tiden går og kræfterne truer med at slippe op, indser brødrene, at de er helt på egen hånd, og et gryende oprør tager langsomt form. Bevæbnet med Elmers fantasi og Eriks mod indledes det ulige slag for at undslippe Gudbjerg og stå op imod forstanderen og hans livsfarlige magttyranni.
Trailer:
1) Gallapremiere - Lars Mikkelsen & Lars Ranthe 2) Sofie Gråbøl & Harald Kaiser 3) Godhavnsdrengene 4) Lars Mikkelsen - årets mandlige birolle - Robert 2017 5) Lars Mikkelsen rød løber Robert 2017 6) Sofie Gråbøl - årets kvindelige birolle - Robert 2017

Der kommer en dag - En rørende og realistisk film om magt og venskab

I ”Der kommer en dag” befinder vi os i 1967’ernes Danmark. Her er en ny ungdomskultur på vej frem, og vi bliver kastet lige ind i den fra start. Historien beretter om de to brødre Elmer på 10 år og Erik på 13 år, som udover at være brødre også er uadskillelige. På grund af deres mors sygdom tvangsfjernes brødrene fra sit hjem og bliver anbragt på børnehjemmet Gudbjerg. Her er verden en helt anden end hjemme på Nørrebro, og nu er det op til Elmer og Erik at klare sig sammen igennem den hårde opvækst på Gudbjerg. For drengene er Gudbjerg som et fængsel, hvor tiden står helt stille. Den magtliderlige forstander på Gudbjerg spiller en god og realistisk rolle, som giver et godt billede af, hvordan livet var på et børnehjem i Danmark i 1960’erne, hvor det handler om, at uvorne problembørn skal forvandles til lydige samfundsborgere, uanset hvad det kræver at gennemføre denne forvandling. Elmer og Erik indser hurtigt, at de har mistet deres elskede frihed, og at de må stå sammen for at klare sig igennem tiden på Gudbjerg. I den daglige kamp for overlevelse forsøger drengene at holde sig under radaren, men det lykkes ikke altid lige godt. Elmer havner ofte i problemer, som Erik er tvungen til at hjælpe ham ud af. Elmer er broren med den livlige fantasi, og Erik er den modige ældre bror. Sammen har de nu, hvad der skal til for at starte et oprør i kampen om deres frihed. ”Der kommer en dag” vil vække følelser i dig, som du ikke engang vidste, at du havde, når du følger den realistiske og spændende fortælling.

Vidste du at?

Trivia

Kulissen for filmen er opbygget ekstremt troværdig og gennemført og afspejler rigtig fint, hvordan livet var i Danmark i slutningen af 1960’erne.

Goofs

I ”Der kommer en dag” er alting meget realistisk i forhold til tidsbilledet, men i begyndelsen af filmen vises den kendte danske F68 telefon i en scene fra 1967, og denne telefon udvikles ikke før året efter.

Der kommer en dag - En film om ungdomsoprør og kampen om frihed

Hvis du er forberedt på en filmoplevelse, som vil rive i alle dine følelser, er ”Der kommer en dag” et mesterværk for dig. Du kan købe eller leje ”Der kommer en dag” hos Blockbuster helt uden nogen registrering eller uden noget abonnement.

Er du ude efter en rørende og troværdig film? ”Der kommer en dag” vil uden tvivl få dig til at føle med de to unge brødre Elmer og Erik, og du vil føle det, som om du er en del af deres kamp for overlevelse i hverdagen. Fantastiske skuespillere, et realistisk tidsbillede og en rørende fortælling er alle ting, der er med til at gøre denne film til en dansk klassiker, der kan ses om og om igen. Se eller gense denne gode film ved at købe eller leje den hos Blockbuster i dag.

Læs mere om Der kommer en dag
Fra: Køb 29,-

Se også disse titler

Bedømmelser
Brugernes vurdering:
IMDB: 7.8

Brugernes anmeldelser

03/10/2016 : Anonym bruger
fantastisk film
det er en fantastisk film, hvor man sidder og krøller tæer sammen med drengene.
filmen er så intens at du mærker det savn som drengene har, og alle de klø de får.
vil sige det er en af de bedste danske film jeg til dato har set

Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer