Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Den store venlige kæmpe

1 timer 53 minutter
6.4
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Handling:
*DANSK TALE* SVK er en stor, venlig kæmpe og minder slet ikke om de andre indbyggere i Kæmpeland. Han er hele syv meter høj, har enorme ører og en veludviklet lugtesans, og så er han er et elskeligt tossehoved, der holder sig for sig selv. Kæmper som Blodtapperen og Kødklumpæderen er derimod dobbelt så store og mindst dobbelt så skræmmende og er tilbøjelige til at spise mennesker, mens SVK'en foretrækker en diæt bestående af cigurker og chambrus. Da Sofie - en gammelklog 10-årig pige fra London - kommer til Kæmpeland, er hun først bange for den mystiske kæmpe, som har slæbt hende ind i sin hule, men hun finder hurtigt ud af, at SVK'en faktisk er temmelig blid og charmerende. SVK'en tager Sofie med til Drømmeland, hvor han fanger drømme og sender dem til børn, og han lærer hende alt om drømmenes magiske, mystiske verden. Men Sofies tilstedeværelse i Kæmpeland tiltrækker uønsket opmærksomhed fra de andre kæmper. Sammen udtænker Sofie og SVK'en en plan for, hvordan de slipper af med kæmperne en gang for alle.
Trailer:

Den store venlige kæmpe - et venskab mellem to størrelser

Den store venlige kæmpe er Steven Spielbergs første film for Disney; en historie om den lille pige Sophie, der bliver kidnappet af en stor venlig kæmpe. Den store venlige kæmpe spiser, til forskel fra hans medkæmper, ikke små børn. Dette gør det til en farlig færd, da han og Sophie drager ud for at opleve kæmpernes land. Filmen er et remake af den originale animationsfilm The BFG fra 1989, der ligesom Den store venlige kæmpe er baseret på 1982-bogen med samme titel, skrevet af Roald Dahl. Filmen handler om venskab mellem to ulige skabninger. På trods af sin frygtindgydende figur viser Den store venlige kæmpe sig at have et hjerte så stort, at Sophie inden længe bliver tryg ved, som passager i Den store venlige kæmpes lomme, at drage på eventyr i kæmpernes land. Eventyret foregår både i kæmpernes land og i London, hvor Den store venlige kæmpe og Sophie må rejse til for at overbevise dronningen om en gang for alle at stoppe de farlige, sultne kæmper.

Vidste du at?

Trivia

Forbindelserne mellem filmen og bogen fra 1982 er mange. For det første, blev filmen udgivet på forfatteren Roald Dahls 100-års fødselsdag, men derudover er der også et pudsigt link mellem Roald Dahl og Steven Spielberg. Det samme år, som den succesfulde roman om et venskab mellem to forskellige skabninger blev udgivet, udkom Spielbergs egen fortælling om samme; nemlig E.T. The Extra-Terrestrial. Både E. T. og Den store venlige kæmpe har haft afdøde Melissa Mathison som manuskriptforfatter, og filmen fra 2016 er derfor med god grund krediteret “FOR OUR MELISSA”.

Goofs

I forbindelse med filmens åbningssekvens, da Sophie om natten ligger og læser i hendes bog, bruger hun en lygte med en tydelig LED-pære; men filmen foregår på et tidspunkt i 80’erne, hvor LED-pærer ikke var opfundet.

Citat

Sophie: Why did you take me? The BFG: Because I heard your lonely heart, in all the secret whisperings of the world.

Den store venlige kæmpe - en film om et transformerende venskab

Er du klar til en filmoplevelse, du sent vil glemme? Uden abonnement kan du både leje og købe Den store venlige kæmpe hos Blockbuster lige når du vil - også i dag! Den store venlige kæmpe er en film for både børn og voksne, og det er ganske vist, at din filmsamling vil blive en klassiker rigere. Steven Spielberg brillerer igen, og denne gang for Disney. I Den store venlige kæmpe er der gjort op med originalromanens dystre scenarier til fordel for et fantastisk familieeventyr.

I Den store venlige kæmpe møder vi pigen Sophie, der bliver kidnappet af en frygtindgydende kæmpe, som viser sig at have et hjerte så stort, at et venskab mellem de to skabninger bliver til. Men deres venskab skal ikke gå ubemærket hen for de andre børnespisende kæmper, og snart må de kæmpe for deres liv.

Læs mere om Den store venlige kæmpe
 • Udgivelsesår: 2016
 • Spilletid: 1 timer 53 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 6.4

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer