Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Den sidste konge

1 timer 36 minutter
6.1
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Handling:
Året er 1204. Norge hærges af borgerkrig. På den ene side står birkebeinerne og på den anden ærkefjenden baglerne. Da birkebeinerkongen Håkon Sverresson dør på mystisk vis, tror alle, at den royale slægt er udraderet, og at der ingen arving findes. Men det viser sig, at kongen har fået en uægte søn, der vogtes i dyb hemmelighed midt i baglernes område. For at redde ham fra den sikre død må birkebeinerne nu fragte knægten til Nidaros. De to birkebeinere Torstein Skevla og Skjervald Skrukka bliver betroet kongesønnens liv. Dermed starter en livsfarlig, iskold og dramatisk flugt på ski over fjeldet. En flugt, som vil forandre Norges historie for altid.
Trailer:

Den sidste konge: Et dragende action-eventyr

Filmens handling udspiller sig i Norge i år 1204. Her hærger borgerkrigen mellem Birkebeinerne på den ene side og Baglerne på den anden side. Birkebeinerne, som også er originaltitlen på filmen, er det gode og tapre folkefærd, som bekriges af de fjendtlige Baglere, der har dansk medhold. Birkebeinernes konge Håkon Sverresson dør, og da han ikke har slægtninge, tror Baglerne, at den royale Birkebeinerslægt endelig er udryddet. Det viser sig dog, at kongen har en uægte søn, Håkon Håkonsson, som bliver næste mål for de arrige Baglere. Det lille, royale barn har været skjult i baglernes område, men nu må Birkebeinerne for alt i verden få ham væk derfra. Da begynder rejsen mod Nidaros, hvor de to Birkebeinere Torstein Skelva og Skjervald Skrukka har viet deres liv til at holde deres sidste konge i live. Det bliver en livsfarlig flugt over de norske fjelde, hvor fjenderne også er den bidende kulde og kampen for føde, alt imens Baglerne er lige i hælene på dem. I filmen medvirker flere store skuespillere som for eksempel Jakob Oftebro, Pål Sverre Hagen, Nikolaj Lie Kaas, Søren Pilmark og Kristoffer Hivju, der desuden er aktuel i rollen som Tormund Giantsbane i Game of Thrones. Den sidste konge er inspireret af virkelige begivenheder og har desuden særligt flotte naturscener, hvilke er kendetegnende for filmens instruktør. Denne er nemlig Oscarnominerede Nils Gaup (bl.a. Stifinderen, Kautokeino-opprøret, Håkon og sørøverne).

Vidste du at?

Trivia

Hele 3 norske konger portrætteres i filmen. Dette er Håkon III Sverresson, Inge II Bårdsson og Håkon IV Håkonsson.

Karakteren med navnet Gisle er baseret på den virkelige, norske Jarl (Håkon den gale). Men da filmen allerede havde 2 karakterer med navnet Håkon, valgte man at kalde ham Gisle for at mindske forvirringen blandt seerne.

Goofs

Det norske våbenskjold med den gyldne løve iført krone og økse blev ikke til før 1280. Filmen finder sted i 1204.

I filmen vises kongen Håkon Sverresson samtidig med sin uægte søn Håkon Håkonsson. I virkeligheden blev sønnen først født et par måneder efter kongens død.

Kartofler eksisterede ikke i Norge før omkring år 1750.

Citat

Skjervald: ’’Vi er bønder, ikke krigere, men vi kæmper for det, vi har kært.’’

Se ’’Den sidste konge’’ her

Den sidste konge er en let spiselig action-adventure film, som både formår at fastholde spændingen men samtidig koger scenerne ned til det relevante minimum, hvorfor filmen holder sig lige over 1½ time. Perfekt, når man har lyst til en dragende fortælling en aften på sofaen. Den sidste konge kan købes eller lejes på www.blockbuster.dk. Her opretter du nemt og hurtigt en gratis profil. Lej og afspil filmen direkte på hjemmesiden, eller køb og download den ned på din egen computer. Her er ingen dyre abonnementer – du betaler kun for de film, du ser.

Da den norske konge Håkon Sverreson dør, tror de arrige Baglere, at de endelig har sejret over Birkebeinerslægten. Men så dukker kongens 2-årige, uægte søn op… En film om Birkebeinernes kamp for deres sidste konges liv.

Læs mere om Den sidste konge
 • Udgivelsesår: 2016
 • Spilletid: 1 timer 36 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 6.1

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer