Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Den Russiske Ambassadør

Sæson 1
10 afsnit
Ned til: Køb 99,-

Pris som konfigureret: 99 ,-

Pris som konfigureret: 99 ,-

Handling:
NB! Sæsonen indeholder i alt 10 afsnit, som løbende kommer på Blockbuster efter visning på dansk TV. Når du køber et sæsonpas, har du dermed også løbende ret til alle 10 afsnit. I en nærmere fremtid er Norge blevet besat af Rusland på vegne af Den Europæiske Union. Dette er på grund af det faktum, at den nyvalgte miljøvenlige norske regering har stoppet al vigtig olie- og gasproduktionen i Nordsøen.
Ned til: Køb 99,-

Pris som konfigureret: 99 ,-

1: April

Den norske statsminister har besluttet at stoppe al olie- og gasproduktion. Det får voldsomme følger. Efter store omvæltninger i Mellemøsten befinder Europa sig på randen af en energikrise. De europæiske ledere er stærkt bekymrede, og på EU's opfordring besætter Rusland Norge for at tage kontrol over landets olieproduktion. Den norske statsminister forsikrer, at der kun er tale om et energipolitisk samarbejde, ikke en besættelse. Men ikke alle tror på den forklaring, og snart udsættes den russiske ambassadør for et attentatforsøg.

2: Maj

Norge har stoppet al olie- og gasproduktion. Det har fået drastiske følger. Europa er ramt af energikrise, og på EU's opfordring har Rusland besat Norge for at få kontrol over landets olieproduktion. Den norske statsminister forsikrer, at der kun er tale om et energipolitisk samarbejde, ikke en besættelse. Men ikke alle tror på den forklaring, og snart udsættes den russiske ambassadør for et attentatforsøg.

3: Juni

På EU's opfordring har Rusland besat Norge for at få kontrol over landets olieproduktion. Journalisten Thomas Eriksen presser statsminister Jesper Berg for at få at vide, hvornår russerne vil trække sig ud af landet igen. Men russerne vil ikke diskutere med Berg, før de har fået lovning på, at tjetjeneren, der kørte en russer ned, bliver udleveret.

4: Juli

HM er steget i graderne i politiets sikkerhedstjeneste. Han skal efterforske og forebygge kriminalitet mod russiske mål i Norge. Der går ikke længe, før han må i aktion. En bombe går af, og en ny, militant organisation tager ansvaret for attentatet.

5: August

Der er kun få dage, til russerne skal trække sig ud af Norge, og Jesper Berg lægger planer for, hvordan han skal få sit parti på fode igen. Men det er ikke alle, der tror, at russerne frivilligt vil forlade landet. I hvert fald ikke chefen for politiets sikkerhedstjeneste, og det får hende til at kontakte den militante organisation Frit Norge.

6: September

EU mener, at det politiske landskab i Norge er for usikkert til, at russerne kan trække sig ud af landet. Statsminister Berg er dog bekymret for, hvordan tingene vil udvikle sig, hvis russerne bliver. Og han stiller et kontroversielt forslag, der skal løse den gordiske knude.

7: Oktober

Statsminister Berg har vundet folkeafstemningen, men russerne viser ikke tegn på at forlade Norge. Kan Berg overtale EU til at bruge militære tiltag for at få russerne til at trække sig ud af landet?

8: November

Jesper Berg kommer ingen steder med EU. I stedet sætter han en række politiaktioner i gang for at få russerne ud af landet. Den russiske ambassadør, Sidorova, advarer ham mod at fortsætte med at udvise russere, men Berg ignorerer hendes advarsler. Det får voldsomme konsekvenser.

9: December (1)

Jesper Berg fortsætter som Norges statsminister fra den amerikanske ambassade. Amerikanerne er dog ikke begejstrede for Bergs politik. De frygter, at han vil provokere russerne yderligere. Samtidig sætter bevægelsen Frit Norge hårdt mod hårdt for at få russerne til at trække sig ud af landet.

10: December (2)

Statsminister Berg og amerikanerne er stadig uenige om, hvad der er den rette politik over for russerne. Konflikten spidser til, og snart stilles Berg over for et ultimatum. Er han klar til at kæmpe for sit land?

Bedømmelser
Brugernes vurdering:

Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer