Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Captain Fantastic

1 timer 55 minutter
7.9
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Captain Fantastisk - Gallapremiere
Handling:
Langt inde i en skov isoleret fra det omkringliggende samfund bor en hengiven og meget anderledes far med sine seks børn. Ben har dedikeret sit liv til ét formål - at sikre at hans børn bliver til nogle ekstraordinære mennesker ved hjælp af hård fysisk træning og intellektuel skoling. Men da en tragedie rammer familien, er de nødt til at forlade det paradis, de selv har skabt, og tage på road trip ud i civilisationen. Her møder de en helt ny verden, hvor Bens idealer om faderskab og det gode liv bliver sat alvorligt på prøve.
Trailer:
Captain Fantastisk - Gallapremiere

En fantastisk film om en fantastisk far.

Viggo Mortensen er Captain Fantastic i en fantastisk film om en far, der kæmper for det, han mener, er det rigtige. Ben og Leslie lever med deres 6 børn i en hytte i bjergene. Her opdrages børnene til at kunne klare sig selv i det liv, de skal leve. De har fået hård træning, så de kan klare mere end almindelig førstehjælp. Desuden har de lært at jage og lave mad af det, naturen kan bringe dem. Børnene bliver opdraget til at have en kritisk holdning inden for det, forældrene tror på. Derfor er de også blevet undervist hjemme. Familien lever et slags paradisisk liv i kærlighed til hinanden. Da moderen bliver syg og indlagt på sygehuset og senere dør, er det nødvendigt for familien at drage afsted til byen, for at hun skal få sit sidste ønske opfyldt. Det bliver en rejse, hvor livssyn mødes, og hvor børnene for første gang møder det såkaldt moderne samfund på godt og ondt.

Vidste du, at?

Trivia

Viggo Mortensen har sit danske efternavn fra sin far. Han er født i New York, men har i løbet af sin barndom blandt andet boet nogle år i Argentina. Netop herfra kommer drikken Mate, som han drikker flere gange i Captain Fantastic. Det er en typisk argentinsk drik lavet af urter.

Goofs

På trods af en knust baglygte må bussen Steve være den mest pålidelige, dårligt vedligeholdte skolebus i verdenshistorien. At køre den lange tur fra Washington til New Mexico uden sammenbrud, ville være højst usandsynligt.

Citat

I Captain Fantastic sættes modsætningen mellem to levemåder på spidsen, da Bens søster, Harper siger: ”Ben, du lyder så tåbelig.” og Ben svarer: ”Er det at vide, hvordan man sætte et brækket ben sammen igen eller behandler et brandsår tåbeligt? Er det at kunne navigere i mørket ved hjælp af stjernerne tåbeligt? Hvordan man finder spiselige planter, hvordan man laver tøj af dyreskind, hvordan man overlever i skoven uden andet end en kniv? Det synes du er tåbeligt?

Viggo Mortensen leverer en fantastisk præstation i Captain Fantastic. Filmen stiller spørgsmål til vores måde at leve på. Instruktøren Matt Ross får os til at tænke over, hvem det egentlig er, der er syge? Er det os eller samfundet. Captain Fantastic sætter også spørgsmålstegn ved den måde, vi opdrager vore børn på. Måske er idealisten Ben gået for langt i filmen, men han får alligevel vores sympati, fordi han kæmper for det, han tror på. Og han elsker sin familie og sine børn over alt i verden.

Captain Fantastic er en hjertevarm, morsom og dramatisk film. Det er en feel-good film med masser af skæv humor og samtidig en film, der lægger op til en god diskussion i de små hjem; og det gør jo ikke noget. At filmen naturligvis samtidig lukrerer på drømmen om den paradisiske tilværelse, som vel ligger dybt i os alle, gør den bestemt ikke dårligere.

Læs mere om Captain Fantastic
 • Udgivelsesår: 2016
 • Spilletid: 1 timer 55 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 7.9

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer