Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Cairo Confidential

1 timer 43 minutter
6.9
Fra: Køb 49,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 49,-
Trailer:
Handling:
Noredin er en korrupt politiefterforsker i Cairo, som systematisk afpresser de lokale kriminelle for penge. I en tåge af stoffer og alkohol holder han sig oven vande i et retssystem, der er på kanten af et kollaps. Efterforskningen af mordet på en kendt sangerinde, der findes død på The Nile Hilton Hotel, havner på Noredins bord. Det der ligner et simpelt jalousidrama, viser sig hurtigt at være mere kompliceret end først antaget, og sporene fører helt ind i den politiske magtelites inderkreds. Noredin begynder at stille spørgsmålstegn ved sin egen moral, mens han bliver draget ind i en mørk labyrint af prostitution, mord, magtmisbrug og skjulte politiske motiver. ”Cairo Confidential” er en rå og nervepirrende politisk thriller og er inspireret af virkelige begivenheder i Kairo op til revolutionen i Egypten i 2011. Filmen vandt prisen for bedste internationale spillefilm på Sundance Film Festival 2017.
Trailer:

Cairo Confidential er en nervepirrende spændingsfilm, inspireret af virkelige hændelser i Egypten omkring 2011 op til revolutionen. Man følger efterforskeren Noredin og hans opgave om at opklare et mord på en berømt sangerinde.

Oplev den nervepirrende politiske thriller Cairo Confidential

I den spændende drama thriller Cairo Confidential, følger man den korrupte forfængelige politikommissær Noredin og hans opgave om at opklare mordet på en berømt prostitueret sangerinde. En stuepige fra Sudan med navnet Salwa ser gerningsmanden på The Nile Hilton Hotel, men sagen bliver kompliceret, idet morderen har forbindelser til toppen af det politiske system i Egypten. Noredin, som spilles af Fares Fares, er en ensom mand, hvis kone blev dræbt i en trafikulykke nogle år tilbage, og han indtager en hel del alkohol, pot og ryger en enorm mængde cigaretter, mens han arbejder på sagen. Han bruger også meget tid foran sit spejl, hvis han ikke er ude i Kairo for at tage imod bestikkelse fra de lokale kriminelle, det skulle være for at holde ro og orden. Til trods for hans korrupte metoder, prøver han dog at finde en løsning til opklaringen af mordet på sangerinden. Han kan ikke acceptere, at hans overordnede siger, at anklageren har droppet sagen, og at det skal se ud som et selvmord på grund af de politiske problemstillinger. Hun havde jo fået halsen skåret over, og måske på grund af sit eget behov for kærligheden, kommer Noredins moral på en prøve i hele denne sag. Filmen afspejler de kaotiske tilstande i Egypten i 2011, lige før revolutionen i tiden omkring Mubaraks fald.

Vidste du at?

Trivia

Man kan mene, at det er lidt fejlagtigt at filmen blev indspillet i Casablanca, når den skal vise, at det er Kairo. Men filmholdet fik forbud om at indspille filmen i Egypten, og de har formået at få scenerne til at ligne Kairo vældig godt.

Goofs

Sangen "Mafeesh Saheb Yetsaheb", som blev spillet to gange i filmen, udkom i 2015. Det er uheldigt, når filmen skal vise at foregå i 2011. Ellers er der ikke mange fejl at finde i filmen, bortset fra at den blev indspillet i Casablanca.

Citat

Noredin går til sin overordnede som siger: " Glem Hilton sagen. Anklageren har droppet den. Det var selvmord." Så siger Noredin: "Selvmord? Skar hun halsen over på sig selv?" Så siger hans overordnede: Han (den mistænkte) er ven med præsidentens søn."

Se den nervepirrende thriller Cairo Confidential om Hilton drabet.

Gå ikke glip af muligheden for at se filmen om det berømte Hilton mord, og som viser Kairos korrupte system lige før revolutionen i 2011. Det er en yderst spændende politisk thriller, som vandt prisen for den bedste internationale film i 2017 ved Sundance Filmfestival. Køb Cairo Confidential ved Blockbuster og se filmen igen, når du har en god lejlighed til det. Eller lej Cairo Confidential til en særlig aften, børn over 11 kan også se med og blive klogere på systemet i Egypten.

Læs mere om Cairo Confidential
 • Udgivelsesår: 2017
 • Spilletid: 1 timer 43 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 49,-

  Se også disse titler

  Elle Elle
  Elle
  Køb 99,- Lej 49,-
  Victoria
  Køb 69,- Lej 19,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 6.9

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer