Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Borgen

Sæson 3
10 afsnit
Ned til: Køb 49,-

Pris som konfigureret: 49 ,-

Pris som konfigureret: 49 ,-

Handling:
Vi møder en ganske anden Birgitte Nyborg i tredje sæson end hende, vi forlod på Folketingets talerstol. Hun er ikke længere statsminister. Det er to et halvt år siden, hun udskrev valg. Ved det valg lykkes det hende ikke at samle det fornødne antal mandater til at fastholde den siddende regering. Nyborg må gå af, og hun vælger ved samme lejlighed også at træde tilbage som partiformand for at give plads til nye kræfter. Hun har således forladt politik og er nu en højt betalt foredragsholder i erhvervslivskredse og sidder samtidig placeret i flere, tunge bestyrelser, der også kræver en del rejseaktivitet.
Ned til: Køb 49,-

Pris som konfigureret: 49 ,-

1: I Danmark er jeg født

Der er gået 2 ½ år, siden Birgitte Nyborg udskrev folketingsvalg i slutningen af første sæson. Vi møder en ganske anden Birgitte Nyborg, end hende vi kendte. Hun har forladt politik og er nu en højt betalt foredragsholder og sidder placeret i flere erhvervsbestyrelser. Katrine er stadig reporter og nu fast vært på TV1 og er stationens mest populære ansigt på skærmen. Hun og Kasper har fået en lille søn, Gustav. Kasper har et kommunikationsbureau og er vært i programmet "Juul & Friis" på TV1, hvor han kommenterer den politiske situation i Danmark sammen med TV1's politiske redaktør Torben Friis.

2: Med Lov skal Land bygges

Birgitte går i al hemmelighed videre med at opbygge sit nye parti. Katrine er på vej tilbage til sit job som nyhedsvært på TV1, men bliver fristet af et overraskende jobtilbud. På TV1 kommer Torben Friis til at love sin chef, Alex Hjort, at han skaffer Katrine tilbage som vært. Et løfte, der ikke bliver så let at holde.

3: Den rigtige nuance af brun

Birgitte arbejder engageret videre med sit nye projekt, hvor Katrine nu er blevet involveret. Torben Friis bliver fortsat udfordret af sin nye chef Alex Hjort, der indleder en udviklingsproces, der skal sikre, at nyhedschefen formidler flere positive nyheder.

4: Den enes død...

Nye Demokrater er kommet nærmere sit politiske ståsted og har fået indsnævret kandidatkredsen. En privat middag mellem Birgitte og Jeremy får store konsekvenser for dem, men viser sig at give Nye Demokrater mulighed for at markere sig med en konkret politisk sag. Dette giver Katrine chancen for at skaffe partiet anerkendelse på Christiansborg. Privat kæmper hun med sine følelser for Kasper og deres fælles ansvar for sønnen Gustav. Torben bliver presset både derhjemme og på TV1 og falder for en fristelse.

5: Du skal ikke bedrive hor

Nye Demokrater ser muligheden for at markere sig politisk med en sag om prostitution. Det kontroversielle emne deler vandene - også inden for partiet. For Birgitte og Katrine sætter det politiske emne også gang i nogle diskussioner med mændene i deres liv. Især Katrine får sat sine følelser i forhold til Kasper i perspektiv. Torben kæmper stadig med chefen Alex om, hvordan man laver nyheder. Han føler sig også presset, fordi hans kone Karoline savner ham derhjemme, samtidig med at hans forhold til kollegaen Pia udvikler sig.

6: Fortidens Sønner

Nye Demokrater fejrer, at de nu har indsamlet 20.000 stemmer, og er opstillingsberettigede til Folketinget. Birgitte har fundet en ny kandidat, Søren Ravn - en højt respekteret økonom. Ravn begynder at arbejde for sit kandidatur, men snart begynder hans fortid at give både ham og partiet problemer. Katrine går forrest i forsøget på at undersøge Ravns fortid, og hun bliver efterhånden selv i tvivl om sandheden. Privat begynder Birgittes sygdom at tage en alvorlig drejning. Torben ser stadig Pia og har samvittighedskvaler over for sin intetanende kone Karoline.

7: Faldet

Birgitte går til behandling og holder det skjult for omverdenen - også for sine børn. Da Hesselboe foretager et markant politisk træk, bliver det tydeligt for alle - ikke mindst for Birgitte selv, at hun er mere syg, end hun har villet indse. Katrine er frustreret over, at Birgitte er så distanceret og føler, at hun holder noget skjult. På TV1 påvirkes de også af Hesselboes udmelding, og de er alle under pres. Alex presser Torben til at overskride nye grænser i jagten på den gode historie.

8: Man har et standpunkt...

Birgitte og Nye Demokrater er gået ind i valgkampens anden uge. Nye Demokrater og De Moderate kæmper om de samme stemmer, og Birgitte forsøger at tegne partiets profil tydeligere op. Men som ugen skrider frem, overlapper de to partiers politiske budskaber på mystisk vis hinanden. Birgitte og Katrine indser, at der skal en drastisk handling til. Birgitte ser sig også nødsaget til at fortælle sine nære partifæller om sit sygdomsforløb. Torbens kone Karoline presser ham til at tage en svær beslutning, der får konsekvenser for hans redaktion. Torben og Alex´ kontroverser tager stadig til, og Torben befinder sig snart på kanten af et sammenbrud.

9: Fornuft Og Følelse

Valgkampen bevæger sig ind i sin tredje og sidste uge. Nye Demokrater med Birgitte i spidsen kæmper stadig med De Moderate om mange af de samme stemmer. Jacob Kruse skærper retorikken i slutspurten af valgkampen, og Katrine og Birgitte står nu over for det valg, om de vil spille samme spil som Kruse. Birgitte har travlt pga. valget, og overser børnenes bekymring for deres mors helbred. Alex presser i sin iver efter seertal Torben til at forny partilederrunden på flere fronter.

10: Valget

Det er blevet valgdag i Danmark. Rød og blå blok nærmer sig hinanden, men ingen af dem kan tælle til 90 endnu. Birgitte, Katrine og partifællerne venter spændt på, om vælgerne giver Nye Demokrater mandater nok til at få afgørende indflydelse. Birgitte og Katrine skal begge træffe et betydningsfuldt valg i forhold til mændene i deres liv. Alex sætter trumf på over for Torben, der får anledning til at tænke over sit liv.

Bedømmelser
Brugernes vurdering:

Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer