Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Borg

1 timer 44 minutter
7.0
Fra: Køb 49,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 49,-
Trailer:
Handling:
Kun 24 år gammel er tennisspilleren Björn Borg en af verdens største ikoner. Men han er også ved at være færdig - nedslidt, udmattet og plaget af angst. Samtidig har hans største rival - den unge og talentfulde John McEnroe på 20 år - besluttet sig for at overtage Wimbledon-tronen fra sit tidligere idol. Deres kappestrid ansporer en legendarisk duel under Wimbledon-turneringen i 1980. Dette er historien om to mænd, som blev legender - og den pris, de måtte betale for deres succes.
Trailer:

Borg er baseret på den reelle historie om den svenske tennisspiller Björn og hans største rival - den amerikanske McEnroe og deres dyst mod hinanden i en meget legendarisk Wimbledon-finale i år 1980

Rivalitet og stærke personligheder mødes i filmen Borg

Den danske filmdirektør Janus Metz fortæller her historien om den store karismatiske tennisspiller Borg. Alt imens vi følger optakten til tennisspillerens femte Wimbledon finale, får vi også lov at få et indblik i hans drengeår, hvor han godt kunne være trodsig og lidt hidsig. Som årene de går, ser vi også både hans egen - og rivalens personlige udvikling der i vores tennishelts tilfælde er under meget stor indflydelse af hans træner Lennart Bergelin, som har trænet ham i mange år og som lærer ham at kunne vise selvbeherskelse og dermed er medvirkende til tennisstjernens store succes. Netop selvbeherskelse er noget tennisstjernen har hårdt brug for, da han har tendens til at skulle bekæmpe sine egne dæmoner både inde -og udenfor banen. Også McEnroe har sit at kæmpe med, især hans hidsige temperament, som han ikke har lært at skjule og holde under kontrol og som gør at han ikke er så vellidt af publikummet, der foretrækker hans rivals glamour og cool fremtræden frem for hans egen lunefulde karakter. I filmen følger vi de to spilleres forberedelser og personlige kampe op mod finalen, samtidig med at vi får mange flashbacks som hjælper seeren til bedre at kunne forstå ,hvad der har været medvirkende til de to spilleres udvikling både som tennisspillere og som mennesker, og som også gør at de to faktisk ender med at få et fællesskab baseret på den viden som de deler om elitesport.

Vidste du at?

Trivia

Den unge version af den svenske tennisspiller bliver spillet i filmen af hans egen søn Leo Borg, som han har sammen med Patricia Ostfeldt. Rollen af den voksne Borg bliver spillet af Shia LaBeouf som var nødt til at lade sit hår gro langt for rollens skyld.

Goofs

I scenen hvor Borg gemmer sig i en cafe for at undslippe sine vilde fans og benytte sig af telefonen, kan man se en flaske Hendrick´s Gin bag ved tjeneren, men den Gin kom faktisk først frem på markedet i år 1999.

Citat

"Jeg synes at det er en god film, hvor Janus har gjort et fantastisk arbejde, for at få den rigtige atmosfære frem. Ligheden til virkeligheden er slående". Har Björn Borg sagt om filmen og tilføjer at scenerne om hans barndom har gjort et stort indtryk på ham.

Borg giver indblik i tennisverdenen og en af dens stjerner

Køb Borg filmen hos BLOCKBUSTER og nyd denne – og mange andre, fantastiske film for små penge. Det er gratis at oprette sig som kunde og giver mange fordele foruden en masse god underholdning i form af film i alle genre og en masse nye og klassiske serier. Så snart du har oprettet en konto, har du adgang til alle premierer og til de gamle kendte film. Hvis du ikke har lyst til at købe en film, eller serie kan du nøjes med at leje den. Lej Borg allerede i dag så du kan se den med det samme.

Læs mere om Borg
 • Udgivelsesår: 2017
 • Spilletid: 1 timer 44 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 49,-

  Se også disse titler

  La La Land
  Køb 79,- Lej 29,-
  Only The Brave
  Køb 99,- Lej 49,-
  Kollektivet
  Køb 99,- Lej 29,-
  Kvinden i toget
  Køb 79,- Lej 29,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 7.0

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer