Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Anti

1 timer 22 minutter
5.2
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Handling:
1991. Simon og hans bedste ven Frede befinder sig i en forstadsboble uden for København uden andre drømme for fremtiden, end den næste pind der skal rulles. Simon har altid elsket at tegne, men aldrig tænkt at hans talent kunne bruges til noget. Da han ved et tilfælde møder graffitikulturen, ser han en chance for at udrette noget, der vil sætte hans aftryk på verden. Simon tager til København og han overtaler Frede til at tage med. Her møder de graffiti crewet CHAOZ, og Simon beslutter sig til at de skal slutte sig til dem, meget mod Fredes vilje. Hos CHAOZ åbner der sig en helt ny verden fuld af graffiti, kærlighed, sex og fester, men Simon opdager dog hurtigt, at tingene ikke er helt som han troede. CHAOZ ledes af Johan, og han dikterer alt hvad CHAOZ gør - uden selv at have skyggen af talent. Da Johan tvinger Simon til at tage en kæmpe risiko og overmale et helt tog, står Simon over for en udfordring, der kan koste ham hans fremtid og hans venskab med Frede.
Trailer:

Fra fodbold i provinsen til graffiti i København.

Filmen Anti foregår i 1991. Vi er i Fakse Ladeplads, hvor den vigtigste fritidsinteresse for rigtige drenge er fodbold. Det interesserer dog ikke de to venner, Frede og Simon. Simon, filmens hovedperson, er derimod rigtig god til at tegne. Det er dog svært at finde værdsættelse for denne evne. Da han er til samtale med rektoren på skolen og fortæller, at han er god til at tegne, er svaret til ham, at det her er en skole; underforstået, at det kan du ikke bruge til noget her. I Anti ender Simon med at blive smidt ud af skolen, og de to drenge beslutter sig for at tage til København. De er inspireret af en film, de har set om graffitimiljøet, og opsøger området omkring Nordhavn, som dengang var væsentligt anderledes end i dag. Her vil de male graffiti og kommer med i graffitigruppen Chaos. Det viser sig, at gruppen er styret hårdt af Jonas, som i øvrigt ikke selv har talent i forhold til at tegne. Da det kun er Simon af de to, der er god til at tegne, ønsker Jonas ikke at have Frede med i gruppen. Simon står nu over for den store udfordring, at han bliver tvunget til at vælge mellem sine drømme om at bruge sine talenter til noget og sin bedste ven. Morten BH’s film, Anti, er en af de første film, der er støttet af Det Danske Filminstituts lavbudgetinitiativ. Holdet bag filmen har dog fået meget ud af de begrænsede midler, der har været til rådighed. Dette gælder både filmens billeder og rekvisitter.

Vidste du, at?

Trivia

Stefan Hjort, der spiller hovedrollen i Anti, udgør en fjerdedel af boybandet Page Four. Bandet blev sidste år Danmarks boyband, blandt andet via singlen Sommer, der fik platin for mere en 6 millioner streaminger. Singlen opnåede også en placering på hitlisten Europe Official Top 100. Stefan Hjort siger selv om nummeret Sommer, at det ”er et nummer, der handler om at have fundet en pige, som giver dig så meget selvtillid, at du føler dig som en vinder, samtidig med at du tør stå ved, at du ikke er perfekt.”

Goofs

Da to af personerne under optagelserne af Anti roder i en skraldecontainer, får de låget fra containeren i hovedet. Dette er dog fraklippet.

Citat

Julie Brochorst Andersen spiller Tanja i Anti. Hendes standardreplik, også da hun kaster sig over Simon, er: ”Vil du ha’ en guffer?”

Anti – en ungdomsfilm om kammeratskab og kærlighed.

Accept og anerkendelse stræber man naturligvis efter som ung. Det er et klassisk tema i mange ungdomsfilm og bliver også bearbejdet i Anti.

Anti er en ungdomsfilm, som også dagens ungdom kan spejle sig i, selvom den foregår i 90’erne. Det er en fortælling om kammeratskab og kærlighed. Da Simon tvinges til at vælge, bliver et vigtigt tema i filmen også det at tage ansvaret for de valg, man træffer, og at tage konsekvenserne af valgene!

Læs mere om Anti
 • Udgivelsesår: 2016
 • Spilletid: 1 timer 22 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 5.2

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer