Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Aminas breve

1 timer 22 minutter
5.7
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Handling:
Janus og Amina var gymnasievenner, men vejene skiltes og først efter mange år genoptager de kontakten. Janus er plaget af en sindslidelse og må indlægges og kontakten holder de ved at skrive breve til hinanden. Pludselig en dag stopper brevene fra Amina, og Janus er overbevist om, at der er sket noget alvorligt. Da Janus udskrives, begynder han straks at lede efter Amina - men jagten bliver en farlig detektivfærd i storbyens dunkle gader, hvor alle synes at skjule noget. Jo mere han leder, jo mere går det op for ham at sandheden måske skal findes et uventet sted.
Trailer:

Aminas breve er en vellykket filmatisering af Jonas B. Bengtssons roman af samme navn fra 2005. Hovedpersonen, Jonas, har været indlagt på et psykiatrisk hospital i fire år og vil nu ud at lede efter sin forsvundne gymnasievendinde, Amina.

Aminas breve - dansk drama, når det er bedst

Aminas breve er baseret på romanen af samme navn, der er skrevet af Jonas B. Bengtsson. Filmen havde premiere i 2017 og handler om den unge mand, Jonas (blændende spillet af hovedrolledebuttanten Esben Smed), der lige er blevet udskrevet fra et psykiatrisk hospital, efter han har forsøgt at tage livet af sig selv. Under sin indlæggelse modtager han hver dag et brev fra sin gode gymnasieveninde Amina. Disse breve er det eneste, der holder ham i live under hans indlæggelse. En dag holder brevene op med at komme, og Jonas frygter, at der er sket hende en ulykke. Han vil ikke svigte hende, og han drager ud for at finde hende og komme hende til undsætning. Hans forsøg på at finde hende og hjælpe hende fører ham ud en dramatisk tur rundt på steder og i miljøer, han slet ikke vidste, fandtes. Han træffer nogle temmelig skumle personer, hvoraf nogle af dem muligvis kender Amina. Alle, der har en form for kontakt til Amina virker til at have nogle hemmeligheder. Amina forsvinden fører således Jonas ud i nogle dramatiske og utrygge situationer, men han er drevet af sin mission om at finde og hjælpe Amina. I løbet af filmen gennemlever hovedpersonen en markant og rivende personlighedsudvikling, fordi han er nødt til at handle - og handle råt og hurtigt for at få sin mission til at lykkes.

Vidste du at?

Trivia

Filmen og bogen kan aldrig helt sammenlignes. Det gælder også for Aminas breve. Der er selvfølgelig mange detaljer i bogen, som det ikke er muligt at gengive lige så nuanceret i filmen. Og desuden er der nogle steder ændret noget i handling, persongalleri og location.

Goofs

Det meste af handlingen i Breve fra Amina foregår i nogle forskellige sociale miljøer i det indre København, men mange af scenerne er optaget i Tyskland. Det forstyrrer dog ikke filmens troværdighed i forhold til scenarierne. De virker autentiske og fungerer fint.

Citat

"Du skal passe på, han er fucking sindssyg, mand". Janus skænker ham ikke et blik: "Det er jeg også". "Kære Amina, jeg har læst dine breve rigtig mange gange. Jeg håber virkelig, du snart skriver igen. Det har jeg brug for."

Aminas breve kan købes eller lejes her hos BLOCKBUSTER

Hvis filmen Aminas breve er en, som du tænker, at du kommer til at se flere gange, så er det muligt at købe den her. Du kan også vælge at leje denne spændende psykologiske dramafilm, hvis du foretrækker det. Køb Aminas breve, eller lej Aminas breve her hos BLOCKBUSTER. Her kan du nemlig selv bestemme, om du vil eje eller leje dine film. Begge dele er muligt, og du behøver ikke at tegne nogen former for abonnement. Du betaler kun for det, du ser eller køber.

Læs mere om Aminas breve
 • Udgivelsesår: 2017
 • Spilletid: 1 timer 22 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 5.7

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer