Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

Alletiders kvinder

1 timer 54 minutter
7.4
Fra: Køb 19,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 19,-
Trailer:
Handling:
Dorothea Fields bor i Santa Barbara sammen med sin halvvoksne søn Jamie. I huset bor også eks-hippien William, som Dorothea håber kan være en rollemodel for hendes søn - men Jamie er ikke interesseret i ham. Dorotheas anden lejer, kunstneren Abbie, og den vilde nabopige Julie træder til for at hjælpe Dorothea med at gøre en god mand ud af Jamie. De tre meget forskellige kvinder - og Jamie - udforsker relationer, sex, kærlighed og frihed i 1979 - en tid, der syder af kulturel forandring og opstand.
Trailer:

Alletiders kvinder er en skøn og tankevækkende amerikansk film om, hvordan en frigjort kvinde i halvfjerdserne opfostrer sin søn, da han bliver teenager og han senere vælger en helt anden livsform.

Alletiders kvinder handler om moderskab og halvfjerdserne

Annette Bening spiller overbevisende i sin hovedrolle som enlig mor i USA i halvfjerdserne. Filmen, Alletiders kvinder, fra 2017 skildrer tiden lige efter, at hippiebevægelsen var på sit højeste. Man tror på frihed og lighed og fællesskab, men er også påvirket af de mange muligheder for vækst og forbrug, som eftertiden også bar præg af. Annette Bening spiller den enlige mor, Dorothea, som bor med sin søn, Jamie, i et kollektiv, og som beder to nære veninder om at assistere sig med opdragelsen af sønnen, da han bliver omkring 15 år gammel. Sønnen, og de ekshippie-mænd, der ses i filmen, skildres meget autentisk som usikre på deres kønsrolle og deres værdier. Vi er i en værdimæssig brydningstid i datidens California, og et af filmens hovedtemaer har da også været netop at skildre denne historiske periode. Manuskriptforfatteren, Mike Mills, har taget sit udgangspunkt i nogle delvist selvbiografiske oplevelser, hvor især hans mor har været en inspirationskilde. Et andet bærende tema i filmen er den udfordring, det kan være, at en dreng og senere ung mand vokser op i en familie, hvor der ikke er en mand, han kan bruge som rollemodel for sin udvikling til en voksen mand. Hvordan skal hans liv som voksen være, når han er vokset op uden en far eller en anden mand, og hvilke værdier skal han have?

Vidste du at?

Trivia

Det hus, som blev brugt til de udendørs optagelser i filmen, blev også brugt i filmen Running with Scissors fra 2006, som også har Annette Bening i hovedrollen. Annette Benings rolle er baseret på instruktørens egen mors karakter og historie.

Goofs

Da Dorothea og William danser til en plade med the Talking Heads, så sætter William grammofonnålen ned på den første rille, men den sang, som bliver spillet, er faktisk det sidste nummer på albummet More Songs About Buildings and Food.

Citat

Abbie: I gave him beer, and then I taught him how to verbally seduce women. Then we drove drunk, but I stopped that, and then he kissed Trish, and then we walked home. Dorothea: Abbie: You're not mad? You're mad. Dorothea: You get to see him out in the world.

Alletiders kvinder - en semi-autentisk film om en regnbuefamilie i halvfjerdserne

Hos BLOCKBUSTER er det muligt enten at købe eller leje den herlige film, Alletiders kvinder, som fører dig tilbage til tiden efter hippiebevægelsen og før oliekrisen. Du vælger helt selv, om du vil købe denne skønne film eller om du vil leje den for en enkelt gang eller flere. Du betaler kun for det, du vælger, der er ikke noget fast abonnement eller lignende. Køb Alletiders kvinder eller lej Alletiders kvinder her hos BLOCKBUSTER. Uanset hvad du vælger kan du godt finde popcornene frem og gør dig klar til en alletiders film.

Læs mere om Alletiders kvinder
 • Udgivelsesår: 2016
 • Spilletid: 1 timer 54 minutter
 • Censur:
  Fra: Køb 19,-
  Bedømmelser
  Brugernes vurdering:
  IMDB: 7.4

  Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer