Browseren du anvender understøtter desværre ikke afspilning af film. Vi anbefaler, at du henter Google Chrome eller Microsoft Edge.
Stop navigation  

9. april

1 timer 30 minutter
6.5
Fra: Køb 29,-

* Skal udfyldes

Fra: Køb 29,-
Trailer:
Handling:
Natten til den 9. april 1940 alarmeres den danske hær. Tyskerne har krydset grænsen - Danmark er i krig mod Europas stærkeste hær. I Sønderjylland beordres en dansk fortrop bestående af Sekondløjtnant Sand og hans deling ud for, imod alle odds, at bremse overmagten indtil de danske forstærkninger kan mobiliseres. På motorcykler og almindelige cykler tager de kampen op imod de militært overlegne tyskere, som både er i stærkt overtal men også medbringer tunge våben som kampvogne. Alligevel kæmper den lille deling en stolt og indædt kamp for fædrelandet og for friheden. 9. april er en realistisk skildring af de højspændte timer inden den danske kapitulation, der førte til fem års tysk herredømme.
Trailer:

9. April

9. April er en film om 2. verdenskrig, men den handler også om det, der blev en del af krigen: Sammenhold, venskab og loyalitet - og hvem du ikke kan stole på.

9. April - en film om Danmark i 2. verdenskrig

Når virkelige hændelser bliver filmatiseret, er nysgerrigheden allerede vækket hos flere seere. For hvad skete der egentlig rigtigt - og hvordan ender det for filmens hovedpersoner, som man kommer til at holde af? Denne danske film, som udkom i år 2015, er et rigtig godt eksempel herpå, da filmen illustrerer, hvordan det gik nogle danskere, da tyskerne invaderede Danmarks grænser i begyndelsen af 2. verdenskrig. Dette emne er især spændende, da det er noget, som de fleste i dag stadig har et forhold til på den ene eller anden måde - også selvom man aldrig selv har været en del af selve krigen. Denne filmatisering om 2. verdenskrig har blandt andet været nomineret til en Robert-pris: Og det med god grund. Plottet i filmen begynder natten til den 9. april 1940, hvor den danske hær alarmeres med en forfærdelig nyhed: Tyskerne har krydset den danske grænse, og Danmark er hermed i krig mod Europas stærkeste hær. I Sønderjylland beordres en dansk fortrop, som kun består af cykel- og motorcykeldelinger, til at holde tyskerne tilbage indtil de danske forstærkninger er klar til at kæmpe tilbage. Her følger vi sekondløjtnant Sand (spillet af Pilou Asbæk) og hans cykeldeling i deres kamp mod tyskerne: For de skal som de allerførste danske soldater møde den tyske fjende. Men hvilke konsekvenser får deres kamp mod den tyske hær - for dem selv og for andre?

Vidste du at?

Trivia

Tyskland invaderede Danmark af flere årsager - blandt andet for at komme til Sverige og Norge. Tyskerne brugte derfor et kodeord under besættelsen af Danmark: Ordet var "Weserübung." "Weser" er navnet på en flod i den nordvestlige del af Tyskland, mens "übung" betyder øvelse.

Goofs

Undervejs i filmen bruger de tyske soldater MG42 maskingevær. Denne form for maskingevær blev rigtig nok brugt under anden verdenskrig, men maskingeværet blev egentlig først indført i krigen i år 1942 - og filmens plot finder sted to år tidligere; nemlig i år 1940.

Citat

"Nogen skal jo være de første." "De ved, hvordan det fungerer. En ordre er en ordre." "De fortjener at vide, hvad der foregår." "Vi bliver nok de første til at møde dem." "Jeg værner om de mænd med alt, hvad jeg har."

9. April kan ses her hos Blockbuster

9. April er en historisk film, som efterlader dig med kuldegysninger og et indtryk af, hvordan 2. verdenskrig var, da krigen for alvor begyndte for danskerne. Hvis det lyder som en film for dig, så har du flere muligheder: Køb 9. April eller lej 9. April hos Blockbuster - du kan enten leje eller købe både nye og gamle film her hos Blockbuster. Du betaler kun for det, du vil have. Og det bedste af det hele? Du behøver intet abonnement hos os. Sådan fungerer det nemlig hos Blockbuster - og du kan læse meget mere om det på http://blockbuster.dk/om.

Læs mere om 9. april
Fra: Køb 29,-

Se også disse titler

Jobs
Køb 69,- Lej 19,-
Remember
Køb 69,- Lej 19,-
Don Jon
Køb 69,- Lej 19,-
Tale Of Tales
Køb 69,- Lej 19,-
Bedømmelser
Brugernes vurdering:
IMDB: 6.5

Venligst log ind eller opret en BLOCKBUSTER profil for at skrive bedømmelser. Log ind eller registrer